slidersmall

Konkurs kulinarny oraz warsztaty z kuchni polskiej pod wodzą Jerzego Sobieniaka!

SAM 1004Warsztaty z kuchni polskiej, przygotowanie prostego burgera bazując na stekach marki BOS oraz konkurs kulinarny, pod okiem Jerzego Sobieniaka. Wszystko zorganizowane dla uczniów szkół gastronomicznych, w centrum „U Sarnowskich” (http://www.usarnowskich.pl/)

.

W czwartek, 7 listopada zajęcia były poświęcone kuchni polskiej „Praktyka czyni mistrza”, poprowadził je Jurek Sobieniak - kucharz znany z programu "Pytanie na śniadanie”. Uczestnicy szkolenia przygotowali dania z wołowiny najwyższej jakości (surowiec pochodził oczywiście z firmy Skłodowscy) i niecodziennych dodatków jak np. ziemniaki truflowe.

SAM 0887

Ostatni dzień – 8 listopada – dzień konkursu, zmagania czterech dwuosobowych drużyn oraz nauki smażenia steków marki BOS. Nagrodą główną w konkursie było 500 zł oraz dwumiesięczny płatny staż w restauracji "U Sarnowskich”. Niespodzianką dla uczestników była decyzja jury, o przyznaniu drugiej nagrody pieniężnej w wysokości 250 zł.