slidersmall

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zabudowa powierzchni wystawienniczej oraz kompleksowa obsługa stoiska na targach Sial Paris 2014 odbywających się w terminie 18-23 października 2014 r. w Paryżu.

Zabudowa będzie realizowana na powierzchni wystawienniczej (26,25 m2) wynajętej samodzielnie przez zamawiającego w hali 6 numer stoiska 6 E 154 (Załącznik nr 1).

Zadanie realizowane jest w ramach Branżowego Programu Promocji Branży Polskich Specjalności Żywnościowych realizowanego przez Ministerstwo Gospodarki projektu systemowego pn. „Promocja polskiej gospodarki na rynkach międzynarodowych” Podziałania 6.5.1. Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka dla przedsiębiorców branży spożywczej. Celem programu jest wykreowanie polskich silnych marek, które będą rozpoznawane na świecie.

Przedmiot zamówienia obejmuje:

  • wykonanie zabudowy zgodnie z zaakceptowanym przez Zamawiającego projektem (wraz z uzyskaniem wszelkich niezbędnych pozwoleń i przeprowadzenia konsultacji ze służbami organizatora Targów) oraz spełnienie wymagań technicznych i terminowych organizatora targów,

I. Założenia techniczne dotyczące zabudowy, wystrój i wyposażenie stoiska

Zabudowa powierzchni powinna uwzględniać następujące kryteria i elementy wyposażenia:

  1. Wykorzystanie logotypów: Ministerstwa Gospodarki, Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, Unii Europejskiej, Marki Polskiej Gospodarki, Polska Smakuje! oraz ogólnej linii graficznej materiałów promocyjnych Branżowego Programu Promocji Branży Polskich Specjalności Żywnościowych, zawartej w Załączniku nr 6
    na elementach zabudowy,
  2. widoczne tablice informacyjne w języku angielskim z wykorzystaniem elementów systemu identyfikacji wizualnej marki polskiej gospodarki wg projektu uzgodnionego z Zamawiającym,
  3. lada informacyjna zamykana na klucz, o wymiarach ok. 1x0,4 m, wysokość ok. 0,9 m,
  4. 1 hoker (wysoki taboret),
  5. stojak na broszury,
  6. dostęp do elektryczności
  7. wydzielona powierzchnia zamykana na klucz lub szafa zamykana na klucz o wysokości 1,8 m. i powierzchni ok. 1 m2 przeznaczona do przechowywania materiałów przedsiębiorcy, wyposażona w półki i wieszak na ubrania.
  8. 2 stoły z 8 krzesłami
  9. Lada / stół prezentacyjny do przeprowadzania pokazów kulinarnych o wymiarach 2,5x1 m, wys. 0,9 m z półkami od wewnątrz i zamykaną szafką wraz z niezbędnym wyposażeniem i podłączeniem wyposażenia do gotowania na żywo.
  10. Oświetlenie dostosowane do zaprojektowanego wystroju
  11. Wykładzina dywanowa lub panele podłogowe w kolorze dopasowanym do kolorystyki stoiska.

II. Szczegółowy zakres prac leżących w gestii wykonawcy związanych z wykonaniem stoiska

  1. Zgłoszenie planów zabudowy i instalacji oraz przeprowadzenie konsultacji
    z Organizatorem targów zgodnie z jego wymogami.
  2. Zastosowanie do wykonania zabudowy materiałów zgodnych z normą EN 13.501.1
    oraz normami wymienionymi w warunkach technicznych dla wystawcy.
  3. Wykonanie zabudowy stoiska oraz wszystkich elementów stoiska zgodnie z projektem i specyfikacją.
  4. Demontaż stoiska zgodnie z wytycznymi określonymi przez Organizatora targów.
  5. Dokładne terminy montażu stoiska, wykonania instalacji elektrycznej, wodno-kanalizacyjnej oraz demontażu stoiska powinny być zgodne z warunkami Organizatora targów.
  6. Wykonanie grafiki, napisów i znaków wystawców na stoisku zgodnie z projektem, zatwierdzonym przez Zamawiającego.
  7. Aranżacja stoiska zgodnie z projektem i specyfikacją.
  8. Przestrzeganie wszelkich przepisów i norm dotyczących BHP i przeciwpożarowych obowiązujących w miejscu położenia stoiska targowego.

III. Dodatkowe informacje

W ramach realizowanego przedmiotu umowy Zamawiający zaplanował przeprowadzenie pokazów kulinarnych. Pokaz kulinarny będzie obejmował prezentację produktów, przygotowanie potrawy oraz degustację dania przez odwiedzających targi.

.